Snart är det dags igen, bara tre dagar kvar. Sen kör jag Öloppet sprint för andra gången. Första gången var förra sommaren. Då hoppade jag på utmaningen helt oförberedd 10 dagar innan start. Min kompis Örjans lagkompis (man tävlar i par) blev skadad och alla han frågade sa nej till möjligheten att hoppa in. Tills han frågade mig. Jag funderade ett par timmar och sen kom jag fram till varför inte. Så jag sa JA. Då visste jag knappt vad swimrun var och jag hade varken tränat eller tävlat i det. För den som inte vet så är swimrun en sportgren som går ut på att springa och simma ett antal sträckor, utan att stanna emellan. Jag började  googla och insåg att det var en lite tuffare utmaning än vad jag trodde från början, 2,2 mil totalt med en sammanlagd simning på 2,6 km. Loppet sträcker sig över halva Göteborgs södra skärgård, från Styrsö upp till Köpstadsö.Oloppet2

Jag klarade det, jag kom runt. Och vi kom under 4 h som min lagkompis hoppades på. Och jag hade kul hela vägen. Förvisso så var jag väldigt stum i vaderna de sista kilometerna på Styrsö. Men det är inte så konstigt eftersom jag aldrig sprungit längre än 10 km innan.

Och nu på lördag den 6 augusti kl 11.00 går starten igen. Som vanligt har jag ett antal mål. Först och främst vill jag komma runt och ha kul. Det är alltid mitt första mål i alla lopp jag ställer upp i. Andra målet är att slå tiden från förra året 3h 58 min. Då var målet att komma runt och sedan att komma under 4 h, vilket vi klarade precis :). Det tredje målet är att komma i mål på tiden 3 h 30 min.

Förra året fick jag låna våtdräkt av en snäll vän. I år har jag satsat på att köpa en egen Orca Swimrun core med dragkedja fram. Det kommer förhoppningsvis underlätta löpningen lite grann.

Ett stort tack till Simcoachen som jag vann startplatsen genom!

Nu ser jag framemot och förbereder mig inför lördagens strapats.

Kram Jennie ♡ ッ