Igår var jag på prova-på-triathlon i Råda. Mitt första triathlon någonsin. När jag kom dit med min hybridcykel och helt grön på triathlon och såg alla supercyklar, ironmändräkter och megatränade kroppar var det viktigt att komma ihåg att även de var nybörjare en gångツ.

Vilken tur att jag valde den kortare distansen; 200 m…

Uppladdning

Uppladdning

De första 200 m simning gick bra. Jag var bland de första ur vattnet i vår grupp, men sen tog det lite stopp. Aj, aj att småjogga barfota på smågrus upp till bytet det gick inte så fort för mig. Bytet till cykel var intressant. Våtdräkt av och blöta fötter som skulle få på sig strumpor. Cyklingen gick efter omständigheterna hyfsat. Jag är en ganska ovan cyklist och har bara cyklat en kort runda hittills i år. Har dessutom en hybrid, så de andra supercyklisterna swischade.

Bytet till löpning gick fort eftersom jag inte hade cykelskor. Men benen var väldigt skumma de första 2-300 m. Helt som gelé. Annars gick det skapligt med tanke på att jag inte sprungit mycket sen mars pga långdragen förkylning. I början på löpningen tänkte jag ” Vad håller jag på med!”. Några minuter efter mål ” Åh vad kul!”. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Så summan av kvällen är att jag nog vill vara med om en månad igen. Hade varit kul att lära mig cykla med cykelskor och kanske låna en racer tills dess. Tack Mölndal Outdoor för en fantastisk kväll! Och tack Jörgen min mer erfarne triathlonvän som höll mig sällskap hela vägen ?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Kram Jennie 🙂 ♡⠀⠀⠀⠀⠀

Råda 2.1

Efter målgång