Del 1/4 Från utmattad till coach

Jag vill berätta min historia för dig, om när livet kraschade. Och vägen tillbaka. I hopp om att det kan ge dig eller någon annan hoppet, modet eller motivationen att ta tag i livet och göra de förändringar som behövs.

Det är en varm sommarnatt. Rummet är mörkt inga lampor är tända. Fönstret står på glänt, så jag hör nattens ljud utanför vårt hus. I ett annat rum sover min familj. Jag sitter i min säng med benen över sängkanten. Golvet är kallt mot mina fotsulor. Jag skakar trots att det är ljummet i luften. Natten är svart precis som allting inuti mig. Mitt huvud är tungt och jag känner att jag inte orkar mer. Jag orkar inte kämpa mer. Livslusten har runnit ur mig helt. Jag tänker återigen på att avsluta allt. En gång för alla. Tanken har funnits där allt oftare de sista månaderna. Jag orkar inte med alla känslor och tankar. Jag tänker på tabletter som ligger i nattduksbordet och om de skulle räcka. Men när jag sitter där i mörkret finns det EN tanke som bryter igenom mörkret. Och det är inte tanken på vad nära och kära skulle behöva gå igenom om jag tog beslutet. Nej det är rädslan. Tänk om det inte räcker, tänk om jag misslyckas och blir som en grönsak men fortfarande kan tänka och känna allt men absolut inte kan göra något åt det. Jag kryper långsamt ner under täcket med en känsla av att det finns något ännu värre, men med en annan ovanlig känsla också. Kanske är det en gnutta…hopp. Jag somnar tillslut den natten.

Detta var en natt i slutet av augusti 2003. Det var då jag tog beslutet. Den här natten valde jag livet.

Kram Jennie 🙂 ♡

Läs andra delen här: Utmattning: sjukskrivningen

Läs tredje delen här: Utmattning:Varför blev jag sjuk? 

Läs fjärde delen här: Utmattning: Vägen tillbaka 

Anmäl dig till min gratis onlinekurs här för att börja eller fortsätta jobba med dina tankar och din personliga utveckling.